top of page

Over mij

Mijn naam is Jan Smit, ik ben 42 jaar en woon samen met mijn partner en twee kinderen in de stad Groningen. Naast mijn werk als coach ben ik werkzaam als HR beleidsadviseur. In de periode daarvoor heb ik 7 jaar een managementfunctie vervuld. In mijn vrije tijd sport ik of maak ik muziek. Daarnaast vind ik het leuk om andere culturen te leren kennen en mensen te ontmoeten door te reizen in binnen- en buitenland.  

Mijn interesse in (persoonlijk) leiderschap ontstond in 2013 tijdens een masterclass van Remco Claasen: De Essentie van Leiderschap. In drie inspirerende en intensieve dagen werd ik klaargestoomd om met mijn persoonlijke missie aan de slag te gaan. Wie ben ik eigenlijk? Waar sta ik voor? En waar ben ik goed in? Ruim een jaar later, na veel uren van soul-searchen en bijschaven, was hij daar dan eindelijk: mijn missie. Een missie die ik sindsdien elke dag, met vallen en opstaan, probeer te leven. 

deCoachPro Jan Smit
Jan Smit
  • LinkedIn Social Icon

Mijn Missie

Ik creëer de vrijheid om de dingen te doen waar ik energie van krijg en stimuleer anderen hetzelfde te doen. Ik slaag hierin door mijn positieve levenshouding en een voortdurend streven naar persoonlijke groei. Anderen help ik te groeien door het opbouwen van oprechte en open relaties. Bij alles wat ik doe maak ik ontzettend veel plezier en breng daarmee plezier in het leven van anderen. 

LVV & StiR Gecertificeerd

Ik ben als vertrouwenspersoon gecertificeerd bij de LVV (Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen). Als coach ben ik StiR gecertificeerd. Ik heb mijn opleiding tot professioneel vertrouwenspersoon en coach gevolgd bij respectievelijk LIVP en School voor Coaching.

Mijn werkwijze als coach

Veel van wat we doen en hoe we reageren in ons dagelijks leven is gebaseerd op oude aannames, waarvan we ons veelal niet meer bewust zijn. Het is zaak om de aannames die ons belemmeren te herkennen, alvorens we ze kunnen doorbreken. Daarbij focus ik minder op de oorzaak van problemen en belemmeringen, maar veel meer op de wijze waarop je deze als individu in stand houdt. Oorzaken kan je niet meer beïnvloeden, de wijze waarop je er mee omgaat wel.

Ik ben in staat met een diversiteit aan persoonlijkheden te verbinden, door mijn open en onbevooroordeelde karakter. Ik luister, ben in staat een spiegel voor te houden en schuw op zijn tijd ook een confronterende stijl van coachen niet. Eerst een keer vrijblijvend kennismaken? Leuk, ik zorg voor een lekker kopje koffie of thee.

bottom of page